Cindere Şelalesi Denizli Turu

Cindere Şelalesi Denizli Turu

Cindere Denizli2

Denizli merkeze 70, Güney ilçesine 5 kilometre mesafedeki şelale, yeşillikler içinde beyaz kıyafetiyle uzaklardan görülebilir. Birinci dereceden sit alanı ilan edilen Güney Şelalesi, Türkiye’nin önemli doğa hazinelerinden biri olarak nitelendirilir.

Afyon Dinar dağlarından doğan Büyük Menderes Nehri, Çivril ve Çal yerleşimlerini geçtikten sonra Güney ilçesi yakınlarında derin vadilere giriyor. Bu noktadaki Cindere köyüyle aynı adı taşıyan tepeden doğan kaynak suları, yirmi metrelik bir şelale oluşturarak Büyük Menderes’e dökülüyor. Kireçli suyun yatağındaki kalkerli tabakayı beyaza boyamasından dolayı, yöre yemyeşil orman dokusuyla birlikte bir renk cümbüşü yaratıyor. Şelalenin gücü, yüzyıllardır altındaki kayaçları oyarak bir mağara haline getirmiş. Sarkıt ve dikitlerin yanı sıra içinde bir de göl bulunan mağaranın, biri büyük diğeri küçük olmak üzere iki ağzı var. Şelalenin serinlettiği ortamda, Damlataş Mağarası içindeki soğuk sularda yüzülebiliyor.

Denizli’den gelirken yaklaşık bin metrelik bir irtifa kaybederek aşağı inen asfalt yol, vadinin dibindeki Güney ilçesine kadar uzanıyor. Güney Şelalesi etrafında yer alan dinlenme tesisleri ve alabalık lokantaları, gelen turistlere hizmet veriyor.

Leave a Reply

Live Chat

Join the Live Chat